KOCAELİ KARAMÜRSEL İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

MÜDÜRLÜĞÜMÜZÜN MESLEKİ EĞİTMİ GELİŞTİRMEYİ HEDEFLEYEN ERASMUS PROJESİ 3. ULUSÖTESİ TOPLANTISI ATİNA'DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen, Karamürsel İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün koordinatör olarak yürüttüğü VET R&D "Meslek Liseleri Sanal Gerçeklikle Ar-Ge ve İnovasyonu Öğreniyor" projesinin ulusötesi toplantısı 3-4 Mart 2022 tarihlerinde EUROTRAINING ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
MÜDÜRLÜĞÜMÜZÜN MESLEKİ EĞİTMİ GELİŞTİRMEYİ HEDEFLEYEN ERASMUS PROJESİ 3. ULUSÖTESİ TOPLANTISI ATİNA'DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

2 gün süren toplantıda Karamürsel İlçe MEM, İlçe Milli Eğitim Müdürü sayın Murat ÇAKIR, Strateji Geliştirme Hizmetleri Şube Müdürü sayın Selçuk KATIRCIOĞLU ve Proje İrtibat Kişisi Deniz ÇİÇEK tarafından temsil edildi. Toplantıya CEKA Software R&D Limited adına Dr Ebubekir KAYA ve Dr Ceren BAŞTEMUR KAYA, IPF Internatıonal Consultıng adına Alberto POSTIGO, EUROTraining adına Ms Olympia DRIVA, Ms Violetta KOUTSOGİANNOPOULOU, Ms Marina ZOTAKİ, EGInA adına Ms Giorgia Marchionni ve Mr Roberto Grimaldi katılım sağladı. CORONA tedbirleri çerçevesinde Hibrid gerçekleşen toplantıya Kauno Meslek Lisesi adına Ms Vaiva DAUGVILAITE ve Ms NeringaLENCİAUSKAİTE, Dudley College of Technology adına Mr Matthew Cadden-Hyde, Kielche Teknopark adına Ms Joanna RUDAWSKA online olarak katıldı.

 

Ice breaker activitelerle başlayan toplantının öncelikli konusu, ev sahibi ülkenin COVID tedbirleri ve katılımcıların güvenliği için uyulması gereken kurallar oldu. İlçe Milli Eğitim Müdürü sayın Murat ÇAKIR toplantıda yenilikçi öğretim yöntemlerinin kullanımının önemini vurguladı ve toplantı planan gündem maddeleri ile devam etti.  Avrupa ölçeğinde ortak kurumların katkılarıyla geliştirilen eğitim modülünün yenilikçi bir öğretim yöntemiyle öğrencilere tanıtılmasını hedefleyen fikri çıktının pilot uygulamasının detayları görüşüldü. Meslek Okullarında Ar-Ge ve İnovasyon faaliyetlerinin geliştirilmesine katkı sağlamayı hedefleyen elektronik kitap içeriğinin kaç öğrenciye, hangi teknik altyapı ile uygulanacağı belirlenerek, ön test ve son test gözden geçirildi. 


Teknoloji, sağlık ve sosyal bölümlerden öğrencilerle yapılacak pilot uygulamalar sırasında dikkat edilmesi gereken noktaları paylaştı. Sanal gerçeklik uygulamaları için kullanılacak Google gözlüklerin özellikleri, okullardaki uygulama alanları ve süreleri planlandı.   Projenin ikinci gününde web sitesinin içerikleri, VR senaryolarının tamamlanması, yerel yaygınlaştırma faaliyetleri, mesleki eğitim paydaşları ve yenilikçi öğretme yöntemlerinin duyurulması gibi konular hakkında ortaklara bilgi verildi. Mayıs ayında Dudley College of Technology ev sahipliğinde yapılacak ulusötesi toplantı ve tamamlanacak görevler duyuruldu.

 

Proje toplantısı, kültür turu ile tamamlandı.

07-03-202207-03-202207-03-202207-03-202207-03-2022

4 Temmuz Mah. 107. Cd. No8 41500 Karamürsel/Kocaeli - 0 262 452 40 42

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.